ÖZET

Diaspora Temsil Sistemi

Yazar İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğretim üyesi olarak görevini sürdürmektedir. Siyasi coğrafya, uluslararası güvenlik, popüler jeopolitik, yumuşak güç ve elektoral coğrafya alanlarında çalışmalarını sürdürmekte. 2018 yılında yayımlanan ‘Diaspora Temsil Sistemi’ adlı son kitabında, yazar Göç olgusuna ilişkin diaspora’nın temsil meselesi konusunu araştırmayı hedeflermiştir. Parlamentolarda diasporaların temsilinin mukayese edilerek incelendiğinde, tartışılmaya açık konunun bu döneme ciddi katkılar sağlayacağı umulur. Kitabın temel araştırma konusu, diaspora seçim bölgesi düzenlemesi olan ülkelerin deneyimlerini tetkik etmektir. Her geçen gün artış gösteren Göç olgusu, diaspora oluşumu, seçimlere katılım, oy kullanma gibi konular başta olmak üzere, kitapta karşılaştırmalı bir açıdan incelenmektedir. Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşların seçtiği temsilciler anavatanın diaspora politikasına tesir edebilmekte midir; Yurtdışı göç ve diasporanın oluşum süreci diaspora seçim sisteminin kurumsallaşmasına nasıl yansımaktadır, gibi soruları kitap kapsamlı bir yaklaşım metodu ile ele alıyor. Yurt dışı seçim bölgesi sistemini uygulayan Fransa, İtalya, Portekiz, Hırvatistan, Tunus ve Kolombiya’yı ihtiva eden bir saha çalışması okuyuculara sunulur.

HAZIRLAYAN

YAZAR

Necati Anaz

TARİH

YAYIN EVİ

Kriter Yayınevi

ETİKETLER

SATIN AL Satın alma işlemi için kitapyurdu.org sayfasına yönlendirileceksiniz.
  • 4 yıl önce bugün #Suruç katliamında hayatını kaybeden gençleri derin üzüntü ile anıyorum. Cinayet şebekelerine ideo… twitter.com/i/web/status/1… Retweeted by Göç Araştırmaları Vakfı
  • Trabzon'da gerçekleşen linç girişimi gerçekten korkunç. Al bayrağımızla dünyanın her yerinde nasıl özgür biçimde f… twitter.com/i/web/status/1… Retweeted by Göç Araştırmaları Vakfı
  • Türkiye-Belçika İşgücü Anlaşması’nın 55. Yıl Dönümüne İlişkin Basın Açıklaması: ‘’Daha etkin bir Belçikalı Türk top… twitter.com/i/web/status/1… Retweeted by Göç Araştırmaları Vakfı
  • Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın haftalar süren noterlik işlemlerini hızlandırdık. Konsolosluklarımız aracılığ… twitter.com/i/web/status/1… Retweeted by Göç Araştırmaları Vakfı