ÖZGEÇMİŞ

Hakan ÜNAY

Lisans: Selçuk Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü [09.09.2012-09.06.2017]

Yüksek Lisans: Necmettin Erbakan Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü [30.01.2018-devam ediyor]

Araştırma Alanları: Sınır, Sınır Güvenliği, Göç ve Sınır Yönetimi, Suriyeli Mülteciler, Çevresel Göç.

Hakkında

Hakan ÜNAY, Ocak 2018’den beri Necmettin Erbakan Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yüksek lisansına devam etmektedir. Sınır, göç ve sınır yönetimi, sınır güvenliği, Suriyeli mülteciler ve Avrupa ülkelerinin göç politikaları alanlarında çalışmalar yürütmektedir. Haziran 2019 itibariyle Göç Araştırmaları Vakfı bünyesindeki Türkiye Göç Araştırmaları Merkezi’nde araştırmalarına devam etmektedir.

Politika Önerileri

· Türkiye’nin Düzensiz Göçle Mücadelesi: Sınır Politikalarına İlişkin Sorun Tespitleri ve Öneriler (devam ediyor)

Konferans Sunumları

· “Duvar’ın Yıkılışından Duvarların İnşasına: İsrail, Türkiye ve ABD’nin İnşa Ettiği Duvarlar Üzerinden Bir Analiz” – Türk Dış Politikası ve Uluslararası İlişkiler Kongresi (15-17 Kasım 2018, Antalya)

· “Avrupa’da Aşırı Sağın Yükselişi: Seçim Sonuçları Üzerinden Bir Analiz” – Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi (24-27 Nisan 2019, Malatya).

Kitap Bölümleri

· “Uluslararası Müdahale İle Gel(emey)en Bahar: Libya” içinde Arap Baharı Sonrası Ortadoğu: Bölgesel Dönüşümler ve Reaksiyonlar. Editör: M. Cüneyt Özşahin & Orhan Battır. İstanbul: Hiperlink Yayınları, Kasım 2019.

· Türkiye “kapı duvar”

· MEB Suriyeli Çocuklara Eğitim İmkânı Sağlıyor

· Avrupa İçin Sınır Güvenliği Meselesi Ekonomi Gündeminin Bile Önünde

· İtalya Karasularında Göçmen Kurtarmanın Bedeli 1 Milyon Euro

· İdlib’te Beklenen Göç Senaryosu Gerçekleşmeye Başladı

· Sınır’sız Coğrafya Risk Altında: Schengen Bölgesi Sorgulanıyor

· Yakalanan Düzensiz Göçmen Sayısı Sürekli Artıyor

Email: hakan.unay@gocvakfi.org

GÖREV

Araştırma Asistanı

KATILIM TARİHİ

DOKÜMANLAR

• Henüz döküman eklenmemiş.
Bitnami