İslamofobi Çalıştayı

10 Mart 2018 tarihinde İstanbul’da düzenlenen ve “İslamofobi ile Mücadele: Kapsamlı ve Etkin Çözümlere Doğru” başlığını taşıyan iki gün süren çalıştayda İslamofobi olgusunu eğitimden istihdama, güvenlikten yasal düzenlemelere kadar farklı boyutlarıyla ele alan bir dizi oturum gerçekleştirildi.

Farklı ülkelerden 150’ye yakın akademisyen, gazeteci ve sivil toplum temsilcisinin katıldığı etkinlikte yükselen İslam karşıtlığının yanı sıra bunlarla mücadele için alınması gereken önlemler tartışıldı.

Yurt dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) katkılarıyla Göç Araştırmaları Vakfı (GAV) ve Fransa’da faaliyet gösteren İslamofobiye Karşı Mücadele Kolektifi (CCIF) işbirliğiyle gerçekleştirilen çalıştayda öne çıkan vurgu ise İslamofobi olgusunun başta Avrupa olmak üzere Batı’da ‘yeni normal’ hâline gelmeye başladığı gerçeği ve bunun önüne geçmek gerektiği idi.

İlk oturumlar, açılış konuşmaları ardından başlarken çalıştayda iki gün boyunca farklı konularda toplam beş oturum ve iki atölye konuşması gerçekleştirildi.

BÜTÇESİ

TARİH

10 Mart 2018 - 10 Mart 2018

TAMAMLANMA DURUMU

AMACI

Yurt dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) katkılarıyla Göç Araştırmaları Vakfı (GAV) ve Fransa’da faaliyet gösteren İslamofobiye Karşı Mücadele Kolektifi (CCIF) işbirliğiyle gerçekleştirilen çalıştayda öne çıkan vurgu ise İslamofobi olgusunun başta Avrupa olmak üzere Batı’da ‘yeni normal’ haline gelmeye başladığı gerçeği ve bunun önüne geçmek gerektiği idi.

ETİKETLER

PAYDAŞLAR