Let’s Science

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi bünyesinde yer alan Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Araştırmalar Enstitüsü (ULİSA) koordinatörlüğünde yürütülen ve ERASMUS + KA2 programı kapsamında AB Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen “Let’s Science” projesi planlama aşaması ardından aşağıda ayrıntıları belirtilen eğitim programı (modülü) uygulama aşaması ile faaliyetlerine devam etmektedir.

Bilim Eğitim Programı (Science Training Program- STP) herhangi bir formel eğitim almayan genç (0-18 yaş) Suriyeli mültecilere yönelmeyi amaçlamaktadır. Temel mantık; genç mültecilerin bilimin farklı yönlerine birtakım eğlenceli metotlarla erişebilmelerini sağlamak ve onlar için öğrenmeyi inovatif bir bakış açısıyla partner ülkelerin mültecilere ilişkin özgün deneyimlerinden de yararlanarak keyifli bir hale getirmektir. Geliştirilen eğitim programıyla mültecilerin sosyal hayatta toplumsal kapsayıcılıklarının artırılması gaye edinilmiştir.

Proje Almanya (İserundschmidt), İtalya (e-campus), Portekiz (rightchallenge), Fransa (COJEP) ve Türkiye’den (GAV, USDAD, TERRA) çeşitli sivil toplum, üniversiteler ve araştırma kuruluşları düzeyinde katılım ile oluşturulmuş geniş bir ortaklık yapısını bünyesinde barındırmaktadır.

Haziran 2016’da başlayan proje kapsamında Almanya, Fransa,  İtalya, Portekiz ve Türkiye’de ulus aşırı toplantılar ve çalıştaylar gerçekleştirilmiş; Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin ev sahipliğinde Suriyeli Sığınmacıların, Uyum ve Eğitimi Uluslararası Sempozyumu” düzenlenmiş ve “Suriyeli Sığınmacıların Uyum ve Eğitimi” başlıklı resim sergisi yapılmıştır.

Son olarak Mart 2019’da Göç Araştırmaları Vakfı koordinatörlüğünde geliştirilen eğitim modeli Kahramanmaraş Geçici Barınma Merkezinde bulunan genç mülteci çocukları ile uygulanmıştır.

BÜTÇESİ

1645,81,00 TL

TARİH

14 Mart 2016 - 19 Temmuz 2019