Göç ve Kadın

Göç ve Kadın Sergisi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın hazırladığı “Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı” tanıtım toplantısı, 8 Mart 2018 Dünya Kadınlar Günü’nde düzenlen bir program ile Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilmiştir.

Program kapsamında, göç olgusu ve göçmen kadınların sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Vakfımız ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğinde hazırlanan “Göç ve Kadın” temalı fotoğraf sergisi düzenlenmiştir.

Göç olgusu ve göçmen kadınların sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Vakfımız ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğinde hazırlanan “Göç ve Kadın” temalı fotoğraf sergisi açılmıştır. Türkiye’de ve dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan göçmen kadınların değişen hayatlarından kesitlerin yer aldığı sergi büyük beğeni toplamış ve 25 göçmen kadının göç hikâyesini çarpıcı bir şekilde ortaya koyan fotoğraflar, davetlilere zaman zaman duygulu anlar yaşatmıştır.

Etkinliğe, Türkiye’nin dört bir yanından gelen kadın STK temsilcilerinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile eşi Semiha Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, milletvekilleri ve kadın muhtarlar da katılmıştır.

BÜTÇESİ

TARİH