VAKIF HAKKINDA

Göç Araştırmaları Vakfı

Göç hareketleri günümüzde küresel bir mesele olarak, başta kaynak ve hedef ülkeler olmak üzere çok geniş bir coğrafyayı etkilemekte; siyasi, kültürel, ekonomik ve sosyal boyutları ile uluslararası alanda politika belirleyici hale gelmektedir.

Türkiye de 1950’li yıllardan bu yana başta Batı Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın farklı coğrafyalarına göç veren bir ülke olmuştur. Zaman içinde dünyanın farklı yerlerinde yaşayan Türk vatandaşları, toplumsal ilişkileriyle, siyasal katılımlarıyla, ticari potansiyeliyle farklı ve kalıcı alanlar yaratarak bir diaspora toplumu haline gelmiştir.

2010 yılında kurulan Göç Araştırmaları Vakfı (GAV), öncelikli olarak yurtdışında yaşayan Türk toplumunun dil ve kültür birikimi, sosyal, kültürel ve siyasi meseleleri ve yaşadıkları ülkelerin katılım/uyum/asimilasyon politikalarına ilişkin araştırmalar yapmayı, çözüm önerileri geliştirmeyi, bu amaçlar doğrultusunda kamuoyu oluşturmayı ve karar alıcıları bilgilendirmeyi hedeflemektedir. Bununla birlikte Vakıf, anavatanı ile bağlarını sürdüren bu toplumun Türkiye’de kamu hizmetlerinden sosyal ve kültürel konulara kadar karşılaştığı sorunları yakından takip ederek, bu sorunları ortadan kaldıracak çözümler üretmeyi, yurtdışındaki toplumumuzun tecrübelerinden hareketle Türkiye’de iltica ve göç konularına ilişkin çalışmalar yapmayı ve katılım politikalarına destek vermeyi amaçlamaktadır.

TARİHÇE

AMAÇ & VİZYON & MİSYON

Amaç

Vakıf, yurt dışında yaşayan Türk toplumunun dil ve kültür birikimi, sosyal, kültürel ve siyasi meseleleri ve yaşadıkları ülkelerin katılım/uyum/asimilasyon politikalarına ilişkin araştırmalar yapmayı, çözüm önerileri geliştirmeyi, bu amaçlar doğrultusunda kamuoyu oluşturmayı ve karar alıcıları bilgilendirmeyi hedeflemektedir.
Bununla birlikte Vakıf, anavatanı ile bağlarını sürdüren bu toplumun Türkiye’de kamu hizmetlerinden sosyal ve kültürel konulara kadar karşılaştığı sorunları yakından takip ederek, bu sorunları ortadan kaldıracak çözümler üretmeyi, yurt dışındaki toplumumuzun tecrübelerinden hareketle Türkiye’de iltica ve göç konularına ilişkin çalışmalar yapmayı ve katılım politikalarına destek vermeyi amaçlamaktadır.

Vizyon

Göç ve diaspora alanında ürettiği bilgi ve yetiştirdiği insan kaynağı ile sivil, akademik ve kamusal alanda referans alınan bir merkez haline gelmek.

Misyon

Vakıf, göç ve diaspora ile ilgili sosyal, siyasi, hukuki, ekonomik, kültürel ve diğer alanlarda araştırmalar yapar, bilgi üretir ve eğitim faaliyetleri yürütür. Ürettiği bilgiyi çözüm ve karar mekanizmaları yanında ulusal ve uluslararası kamuoyuna sunar.

BİRİMLER

Genel Sekreterlik

sekreterlik@gocvakfi.org

İdari ve Mali İşler

idari@gocvakfi.org

Türkçe Anadil ve Çift Dillilik Araştırmaları Merkezi (TAÇDAM)

tacdam@gocvakfi.org

İslam Düşmanlığı ile Mücadele Araştırmaları Merkezi (İDMAM)

idmam@gocvakfi.org

Müslüman Azınlıkların Haklarını Araştırma Merkezi (MAHAM)

maham@gocvakfi.org

Türk Diaspora Araştırmaları Merkezi (TÜDAM)

tudam@gocvakfi.org

Türkiye Göç Araştırmaları Merkezi (TÜGAM)

tugam@gocvakfi.org

Mustafa Yeneroğlu

Başkan

FAALİYET RAPORLARI

2010 - 2014

İNSAN KAYNAKLARI

Genel Sekreter / Müdür

Sivil toplum çalışmalarında tecrübeli, tercihen dil bilen adaylar aranmaktadır.

Genel Sekreter / Müdür

GENEL BİLGİ

Analitik düşünebilen, akademik çalışmalar yürütmüş olan, sözlü ve yazılı iletişimi güçlü, ekip çalışmasına yatkın tecrübeli adaylar değerlendirilecektir.

5 Yıl

NİTELİKLER

Tercihen üst düzey yöneticilik yapmış, devlet nezdinde, bakanlıklarda ve uluslararası mecralarda…

İŞ TANIMI

Vakıf bütçesinin düzenlemesi ve yönetilmesi, vakfın yurtiçi ve yurtdışındaki tanıtım faaliyetlerinin yönetilmesi,

Proje Yöneticisi

Projelerin başvuru, takip, tanıtım ve raporlama süreçlerinin takibini yapabilecek adayların başvurusuna açıktır.

Proje Yöneticisi

GENEL BİLGİ

Proje başvuru ve yönetimi konularında tecrübeli, iş süreçlerini tanımlama, planlı çalışma ve tercihen yabancı dil bilen adaylar aranmaktadır.

5 Yıl

NİTELİKLER

Proje başvuru ve yönetimi konularında tecrübeli, iş süreçlerini tanımlama ve planlı çalışma

İŞ TANIMI

Projelerin başvuru, takip, tanıtım ve raporlama süreçlerinin yerine getirilmesi..

Yayın Editörü

Editör pozisyonu için en az iki senelik bir alan tecrübesi beklenmektedir.

Yayın Editörü

GENEL BİLGİ

Kitap editörlüğü konusunda tecrübeli tercihen dil bilen adaylar aranmaktadır.

2 Yıl

NİTELİKLER

Tercihen dil bilen ve tecrübeli adaylar değerlendirilecektir.

İŞ TANIMI

Editör, Vakıf bünyesinde bulunan yayın evinin çalışma alanımıza uygun eserlerin ortaya çıkarılması için gerekli planlamaların yapılması, tercüme ve telif eserlerin tespiti ve bunların baskıya hazır hale gelmesi görevlerini yürütecektir. Editör ayrıca, web ve sosyal medyada yayınlanacak metinleri tashih edecektir.

Akademi Koordinatörü

Akademi koordinatörlüğü pozisyonu; tam zamanlı veya yarı zamanlı (Üniversite öğretim üyeleri için) adayların başvurusuna açıktır.

Akademi Koordinatörü

GENEL BİLGİ

Tam zamanlı veya yarı zamanlı (Üniversite öğretim üyeleri için) adayların başvurusuna açıktır.

2 yıl

NİTELİKLER

Göç ve Diaspora alalında multidisipliner bir bakış açısına sahip, organizasyon kabiliyeti olan, en az bir yabancı dile hakim, tercihen doktora yapmış akademi koordinatörleri arıyoruz.

İŞ TANIMI

Kurumda yapılan programların içeriklerinin hazırlanması

PAYDAŞLAR