Diaspora Yaz Okulu
DYO
Göç ve Diaspora Akademisi’nin bir parçası olan DYO programı, alanında uzman kişilerle diaspora başlığı altında çeşitli seminerlerden oluşmaktadır. Türk Diasporasını ilgilendiren sosyolojik ve siyasi fırsatların ele alındığı ve Türkiye’nin diaspora politikasının derinlemesine incelendiği bu programda öğrenciler, Türk dış göç tarihi ve diasporada dil, kültür, kimlik ve eğitim gibi alanları yakından keşfetme imkânına sahip olacaklardır.
2021 yılı itibariyle üçüncüsü düzenlenecek olan DYO’nun ilki 16 Eylül-27 Eylül 2019 tarihleri arasında Ankara’da, ikincisi ise 6 Temmuz-7 Ağustos 2020 tarihleri arasında pandemi şartları nedeniyle çevrim içi olarak gerçekleştirilmiştir. İki yılda yurtiçi ve yurtdışından 150’nin üzerinde lisans ve lisansüstü öğrenci programa katılım sağlamıştır.

Programın Süresi
Programın süresi bir aydır.

Programa Katılım Şartları
• Program kapsamındaki seminerlere katılım sağlamak isteyenler, başvuruları gavsistem@gocvakfi.org üzerinden online bir form doldurarak yapmalıdırlar. E-posta yoluyla yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.
• Programa, eğitimlerine devam eden lisans ve lisansüstü öğrenciler veya mezun olanlar başvurabilir.
• Program kapsamındaki seminerler ücretsizdir.

Programa Devam Şartları
• Katılımcılardan, verilecek olan okumalar ve ödevlerini tamamlamaları istenmektedir.
• Seminerlere %80 devam zorunluluğu vardır.
• Seminerleri başarıyla tamamlayanlara katılım sertifikası verilecektir.

Programa Başvuru Nasıl Yapılır?
• gavsistem.gocvakfi.org adresinden yeni üyelik oluşturulur.
• Ardından özgeçmiş formu doldurulur.
• Özgeçmiş oluşturulduktan sonra ana sayfada, “Başvurular” başlığının altında yer alan “Diaspora Yaz Okulu 2021” butonuna basılarak istenilen bilgiler eklenir.

Tüm adımlar gerçekleştirildiğinde başvuru işlemi tamamlanmış olur. Yapılan tüm başvurular Göç ve Diaspora Akademisi Koordinatörlüğü tarafından değerlendirilerek başvuru sahiplerine dönüş yapılır.

Blog Post: Nothing not found.